Produse

Instalatii la tema

STEFANI MECANOFIN realizeaza dispozitive , instalatii , posturi de lucru si linii de productie pentru industria automotive, electrica si electronica, detergenti etc.

*conform documentatiei beneficiarilor
*conform proiectelor proprii

 

 

 

 

 

 

 

 

Proiecte si documentatii

Proiectarea asistata de calculator in orice program de piese,  ansamble , instalatii complexe

2

 

Prelucrari mecanice de precizie

Produce piese de schimb si serii pe freze si strunguri CNC.

Dimensiuni maxime de prelucrare

X Y Z
frezare 1200 600 700
strunjire 300 250
rectificare 1400 400
Unitatea are in dotare masini de rectificat, instalatii de sudura, aparate de masura si control si o instalatie de debitat cu jet de apa de mare productivitate.

 
 

Instalatii de incalzire

Distributia sistemelor moderne de incalzire “Rheinland”
siglarh1

Sistemele Rheinland

sisteme1Incalzirea si aerisirea economica a halelor
Sistemele de aer cald cu incalzire directa, incalzesc aerul fara a fi necesara ocolirea peste un agent termic cum ar fi apa sau aburul. Prin aceasta se mareste randamentul. Pana la 95% din aportul de energie se transforma direct in caldura si se trimite in incapere.
Daca un astfel de generator este suspendat in partea cea mai calda a halei, adica sub acoperis, aceasta conjunctura are inca o data in plus un efect hotarator asupra caracterului economic al acestui tip de incalzire.
… si generatoarele de aer cald `Rheinland` sunt suspendate sub tavanul halelor!
Deci ele includ si pernele de aer cald de sub tavanul halei in necesarul de aer cald pentru incalzire. Deasemenea sunt folosite atat caldura care se degaja din proces cat si cea din razele solare. Hala insasi are efectul unui acumulator de energie cu suprafata mare, a carui energie de radiatie incetineste scaderea temperaturii mediului inconjurator. Acest lucru are ca urmare reducerea substantiala a duratelor de functionare a arzatoarelor, ceea ce conduce la o reducere corespunzatoare a consumului de gaz sau combustibil lichid. In perioade normale de iarna timpul de functionare a arzatoarelor este de numai cca 30%-35% din timpul efectiv de incalzire. Prin accesul imediat la aerul cald se realizeaza incalzirea rapida a halei. La sistemul de incalzire `Rheinland` se mai adauga printre altele si avantajul ca incalzirea si aerisirea sunt posibile cu unul si acelasi aparat de sus in jos. Acest management al aerului inseamnat
Adaptare a temperaturii aerului in functie de necesitate, calitate a aerului si distribuire a aerului luand in consideratie o economicitate optima.
Constructiile distribuitoarelor de aer concepute rational faciliteaza cedarea caldurii fara curenti de aer.

 

sigla_lk copyTehnica de incalzire `LK`

sisteme2_big
In functie de cerintele de temperatura, procesul de incalzire se declanseaza printr-un regulator termic aflat in incapere. Incalzirea se face cu arzator pe gaz sau arzator pe combustibil lichid combinat cu suflanta de aer. Prin suprafata camerei de ardere, caldura eliberata de arzator este transmisa fara ocolisuri, direct aerului care este condus prin dreptul camerei de ardere.
Un alt transfer termic al gazelor de fum pana la o temperatura a gazelor de evacuare minim posibila (limita de condensare) se face prin tevile de transfer termic conectate ulterior, cu circulatia gazelor in contracurent, care sunt spalate pe contur de curentul de aer pe toata lungimea instalatiei.
Pe baza unei solicitari reduse a suprafetei de incalzire conditionata constructiv, putem oferi in cazul unor operatii de intretinere corespunzatoare, efectuate anual de catre cadre specializate, o garantie pe termen lung, de 10 ani, pentru camera de ardere si schimbatoarele de caldura.

Solutiile Rheinland

spoiler1Integrare in acoperis
Acoperisul de constructie extinsa si plana, permite montarea instalatiei deasupra podului rulant din hala. Distribuirea uniforma a sarcinilor se face prin intermediul mai multor ferme.

 

spoiler2Distributia uniforma a caldurii, fara curenti de aer
Cu Rheinland nu este nici o problema chiar si intr-o tipografie. Pe o suprafata de 7200mp de hala se lucreaza cu cele mai moderne masini de tiparit. Aerisirea si evacuarea aerului se face in combinatie cu instalatiile de incalzire si cu recuperarea caldurii de la compresor. face prin intermediul mai multor ferme. 18.000 de instalatii Rheinland vorbesc pentru dumneavoastra .

 

spoiler4Incalzirea unui depozit inalt cu rafturi
Sistemul de incalzire Rheinland se instaleaza si in domeniul comercial. Distributia caldurii intre culoarele de trecere se face prin ventilatoare speciale de tavan pentru aer de retur. Inaltimile halelor pana la 20m nu constituie nici o problema.

 

spoiler3Si pentru modernizarea
sistemelor vechi neeconomice, sistemul `Rheinland` este cel mai indicat. Duratele de montare reduse fac posibila o realizare rapida fara a impiedica desfasurarea procesului de productie.

 

spoiler5Economia este de pana la 70%
fata de instalatia veche de incalzire cu incalzitoare cu aer. La o marime a halei de 190m x 105m x 15m au fost instalate numai 11 WLE (Warmlufterzeuger = generatoare de aer cald).

 

spoiler6Aerisirea si evacuarea aerului in cazul unei hale de productie pentru materiale plastice
In timpul procesului de incalzire se foloseste caldura de proces. In caz ca este necesara scaderea temperaturii, se introduce in hala aer proaspat, sub control, prin sistemul Rheinland si paralel se activeaza aparate de evacuare a aerului amplasate central.

Dispozitive suplimentare

Dispozitive suplimentare pentru cerinte deosebite

dispozitive1_bigDispozitiv pentru amestec aer

Admisia de aer din interior/exterior se poate realiza procentual (0-100%) amestec de aer pentru improspatarea aerului dupa cerinte.

Aerisire de vara/aerisire de noapte
Prin intermediul dispozitivului pentru amestec de aer si a unor senzori de temperatura diferiti precum si a uni ceas temorizator care poate fi programat la libera alegere, se realizeaza o racire eficienta a halei.

Filtrul pentru aerul din interior/exterior
Eliminarea prafului si a substantelor poluante prin filtrare permanenta.

Dispozitiv automat de comutare temporizata a incalzirii
Reglarea temperaturii ambientale (zi/noapte) prin intermediul unui ceas programabil (7 zile)

Dispozitiv automat de recirculatie a caldurii
Reducerea permanenta a diferentei de temperatura dintre tavan si pardoseala si scurtarea duratei de functionare a arzatoarelor prin utilizarea surselor de caldura interne si externe.

dispozitive2_bigAmortizoare de zgomot pentru aerul din incapere/aerul din exterior

Platforme de curatire (intretinere)

Distribuitoare de aer reglate termic
Cu generatoarele de aer cald “Rheinland” tip “RE” este posibil ca prin intermediul unui dispozitiv pentru obtinerea unui amestec de aer, sa se introduca in hala aer din exterior mai rece. Pentru aceasta este rational sa se doteze instalatia in cazul unei aerisiri de durata sau functionare de absorbtie cu distribuitoare de aer reglate termic.

Comanda prin centrala
De la un dulap de comanda pot fi reglate si supravegheate central, pentru fiecare instalatie sau grup de instalatii separat toate functiunile de incalzire si aerisire. Legatura electrica dintre instalatiile individuale se face cu un cablu telefonic bifilar.

Caracteristici tehnice

Caracteristici calitative si constructive

table1

table2